Istoricul actualizarilor algoritmului Google anii 2019, 2020, 2021

Istoricul actualizarilor algoritmului Google anii 2019, 2020, 2021

Ce sunt algoritmii Google?
Algoritmii Google sunt un sistem complex utilizat pentru a extrage date din indexul sau de cautare si pentru a oferi instantaneu cele mai bune rezultate posibile pentru o interogare. Motorul de cautare foloseste o combinatie de algoritmi si numerosi factori de clasare pentru a furniza pagini web clasificate dupa relevanta pe paginile sale de rezultate ale motorului de cautare (SERP).
In primii ani, Google a facut doar o mana de actualizari la algoritmii sai. Acum, Google face mii de modificari in fiecare an.
Cele mai multe dintre aceste actualizari sunt atat de usoare incat trec complet neobservate. Cu toate acestea, ocazional, motorul de cautare lanseaza actualizari algoritmice majore care au un impact semnificativ asupra SERP-urilor, cum ar fi:
- Fred
- Intrusive Interstitials Update
- Mobilegeddon
- RankBrain
- Panda
- Penguin
- Hummingbird
- Pigeon
- Payday
- EMD (Exact Match Domain)
- Page Layout Algorithm
Mai jos am compilat o lista completa de lansari, actualizari si reimprospatari de algoritmi Google care au fost lansate de-a lungul anilor 2019, 2020 si acum 2021.
Actualizare data: 15 iunie 2021
Actualizare experienta de pagina
Google confirma actualizarea mult asteptata a Page Experience a inceput sa fie lansata. Site-urile nu ar trebui sa se astepte sa vada schimbari drastice ca urmare a acestei actualizari, spune Google, iar orice scadere brusca sau crestere ar trebui atenuata de procesul de lansare treptata. Lansarea va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august 2021.
Actualizare data: 2 iunie 2021
Actualizare algoritm de baza
Danny Sullivan, agentul de legatura pentru cautarea Google, a anuntat prin Twitter că o actualizare largă a algoritmului de bază urma să fie lansată. Sullivan a menționat, de asemenea, că unele îmbunătățiri planificate nu erau gata pentru această actualizare, astfel încât părțile care nu erau gata vor fi lansate ca parte a celei de-a doua actualizări de algoritmi de bază, programată pentru luna iulie.
Actualizare data: 8 aprilie 2021
Actualizare recenzii produs
Această noua actualizare a algoritmului de clasare a cautarii a fost concepută pentru a recompensa "recenziile produselor care împărtășesc cercetări aprofundate, mai degrabă decât conținutul subțire care rezumă pur și simplu o grămadă de produse". În anunțul lor, Google a împărtășit, de asemenea, nouă întrebări utile de luat în considerare la crearea și publicarea recenziilor de produse.
Actualizare data: 10 februarie 2021
Clasarea pasajelor
Agentul de legatura publică pentru căutarea Google, un anunt prin Twitter ca Passage Ranking a fost lansat oficial pentru interogări în limba engleză în Statele Unite. Potrivit Google: "Această modificare nu înseamnă că indexăm pasaje individuale independent de pagini. Încă indexăm paginile și luăm în considerare informații despre pagini întregi pentru clasare. Dar acum putem considera și pasaje din pagini ca un factor de clasificare suplimentar ... "


Google istoric algoritm

Actualizare data: 3 decembrie 2020
Actualizare de baza decembrie 2020
Google confirmă o actualizarea de baza a algoritmului, actualizarea de bază din decembrie 2020, este lansată pe 3 decembrie 2020. Aceasta este a treia actualizare de algoritm de bază din anul calendaristic. A trecut destul timp de la ultima actualizare de bază, comparativ cu timpul mediu dintre aceste tipuri de actualizări.
Actualizare data: 4 mai 2020
Actualizare de baza mai 2020
Danny Sullivan, agent de legătură cu căutarea Google, a anunțat prin Twitter că Google va lansa o actualizare de bază a algoritmului. Aproximativ 90 de minute mai târziu, el a anunțat că actualizarea este în curs și va dura 1-2 săptămâni până la lansarea completă.
Actualizare data: 22 ianuarie 2020
Deduplicarea fragmentului prezentat
Danny Sullivan de la Google a confirmat prin intermediul Twitter că paginile web într-o poziție de fragment recomandat nu vor mai fi repetate în înregistrările organice obișnuite din Page 1. Această modificare a afectat 100% din toate listările de căutare din întreaga lume.
Actualizare data: 13 ianuarie 2020
Actualizare de baza ianuarie 2020
Danny Sullivan de la Google a anunțat prin intermediul Twitter că o actualizare a algoritmului de bază urma să fie lansată. Google a oferit din nou aceleași îndrumări ca și pentru toate celelalte actualizări recente ale algoritmilor de bază.
Actualizare data: 9 decembrie 2019
BERT (la nivel mondial)
Danny Sullivan de la Google a scris pe Twitter că BERT își începe lansarea la nivel mondial și include următoarele limbi: africana, albaneză, amharică, arabă, armeană, azeră, bască, bielorusă, bulgară, catalană, chineză (simplificată și Taiwan), croată, cehă, daneză , olandeză, engleză, estonă, farsi, finlandeză, franceză, galiciană, georgiană, germană, greacă, gujarati, ebraică, hindi, maghiară, islandeză, indoneziană, italiană, japoneză, javaneză, kannada, kazahă, khmeră, coreeană, kurdă, kirghiză , lao, letonă, lituaniană, macedoneană malaysiană (Brunei Darussalam și Malaezia), malayalam, malteză, marathi, mongolă, nepaleză, norvegiană, poloneză, portugheză, punjabi, română, rusă, sârbă, sinhaleză, slovacă, slovenă, spaniolă, swahili, suedeză, tagalogă, tadjică, tamilă, telugu, thailandeză, turcă, ucraineană, urdu, uzbekă și vietnameză.
Actualizare data: 25 octombrie 2019
Actualizare BERT
Google a anunțat actualizarea BERT, numind-o cea mai mare schimbare a căutării Google din ultimii 5 ani. Google folosește modele BERT pentru a înțelege mai bine interogările de căutare. Google a spus că această modificare a avut un impact atât pe clasamentele de căutare, cât și pe fragmentele prezentate, iar BERT (care reprezintă reprezentările codificatorului bidirecțional din Transformers) va fi utilizat pentru 10% din căutările în limba engleză din SUA.
Actualizare data: 24 septembrie 2019
Actualizare algoritm de baza
Danny Sullivan de la Google a anunțat printr-un tweet că o actualizare largă a algoritmului de bază va fi lansată în câteva ore și va dura câteva zile până la finalizarea lansării. Îndrumările Google au fost aceleași ca și pentru toate celelalte actualizări recente ale algoritmilor de bază.
Actualizare data: 2 iunie 2019
Actualizare de baza iunie 2019
Pe 2 iunie, Danny Sullivan, agentul de legătură pentru căutarea Google, a scris pe Twitter că Google va lansa o nouă actualizare de algoritm de bază pe 3 iunie. A doua zi, Google a confirmat că actualizarea este activă și va fi lansată în diferitele sale centre de date în următoarele zile. La fel ca în cazul oricărei actualizări de algoritmi de bază, Google ne spune că nu există nimic specific de remediat, deoarece o actualizare de bază cuprinde o gamă largă de factori.
Actualizare data: 12 martie 2019
Actualizare de baza martie 2019 (alias Florida 2)
Danny Sullivan, agentul de legătură pentru căutarea Google, a confirmat prin Twitter lansarea unei actualizări globale a algoritmului de bază. SEJ a confirmat că această actualizare este deosebit de importantă și una dintre cele mai mari actualizări Google din ultimii ani. Sullivan a recomandat din nou să urmeze îndrumările pe care le-a furnizat după actualizarea din 9 martie 2018.
Actualizare data: 13 februarie 2019
Actualizare de Ziua Indragostitilor
Urmaritorii de algoritmi și discuțiile din industrie au indicat că a avut loc un fel de actualizare neconfirmată la și înainte de această dată. Cu toate acestea, spre deosebire de alte actualizări, au fost raportate schimbări în cea mai mare parte pozitive în clasament.