Un nou instrument de eliminare pentru Google Search Console

Un nou instrument de eliminare pentru Google Search Console

Un nou instrument de eliminare pentru Google Search ConsoleNoul instrument blocheaza temporar adresele URL afisate de google cu continut invechit si continut filtrat de SafeSearch.
Google a lansat un nou instrument de eliminare in Google Search Console. Acest nou instrument face 3 lucruri: va permite sa ascundeti temporar URL-urile afisate in cautarea google, va arata ce continut nu este in google, deoarece este considerat continut invechit si va arata care dintre adresele dvs. URL au fost filtrate de Filtrul pentru adulti SafeSearch Google

Cum sa accesati instrumentul.

Puteti accesa instrumentul din Google Search Console, sub meniul „Index”, etichetat ca „Eliminari”. De asemenea, puteti accesa linkul https://search.google.com/search-console/removals pentru a accesa instrumentul, apoi selectati o proprietate.

Stergeti temporar adresele URL.

Google va permite sa eliminati URL-urile din afisarea rapida in cautarea Google prin Google Search Console. Aceasta a fost o caracteristica in vechea consola de cautare, dar acum este disponibila in noua versiune. Eliminarile temporare nu sterg de fapt adresa URL din indexul Google, ci ascunde URL-ul timp de aproximativ sase luni de la aparitia in rezultatele cautarii. In viitor, va trebui sa blocati permanent adresa URL, cum ar fi utilizarea unui 404, robots.txt sau o alta metoda pentru a bloca adresa URL.

Google va ofera doua tipuri de eliminari:
- eliminarea URL temporara va ascunde URL-ul de rezultatele cautarii google timp de aproximativ sase luni si va sterge copia in cache a paginii.
- clear URL din cache sterge pagina din cache si sterge fragmentul de descriere a paginii in rezultatele cautarii pana cand pagina este din nou accesata.

Continut depasit

Sectiunea continut depasit ofera informatii despre cererile de eliminare facute prin intermediul instrumentului public Eliminare continut invechit, care poate fi folosit de oricine pentru a actualiza rezultatele cautarii care arata informatii care nu mai sunt prezente pe o pagina, spune google. Puteti vedea un istoric al tuturor solicitarilor de actualizare sau eliminare a rezultatelor cautarii google invechite pentru site-ul dvs. care au fost efectuate cu ajutorul instrumentului Stergeti continut invechit in ultimele 6 luni.

Filtrare SafeSearch.

Aceasta sectiune va arata care dintre continutul dvs. a fost raportat ca continut pentru adulți. Utilizatorii Google pot raporta URL-uri specifice ca si continut pentru adulti numai la google folosind instrumentul de sugestie SafeSearch. URL-urile trimise folosind acest instrument sunt analizate si, daca google considera ca acest continut ar trebui sa fie filtrat din rezultatele cautarii sigure, aceste adrese URL sunt etichetate drept continut pentru adulti. Deseori este dificil pentru optimizare SEO si webmasteri sa stie care din continutul lor a fost eliminat din cauza SafeSearch. Deci acest instrument ar trebui sa ajute la comunicarea asta.

De ce ne pasa.

Acest instrument ofera optimizare SEO pentru webmasteri, proprietarii de site-uri si altii nu doar pentru a elimina rapid continut din cautarea google, dar si sa vada de ce un anumit continut a fost eliminat din cauza solicitarilor tertilor. Puteti lua masuri pentru a incerca nu doar sa deblocati solicitarile de eliminare a continutului pe care le-ati facut, ci si solicitari de la terti datorita continutului depasit sau filtrarii SafeSearch.