Modul in care social media afecteaza seo

Modul in care social media afecteaza seo

Modul in care social media afecteaza seo    Nu este nici un secret ca motoarele de cautare sa ia in considerare social media in clasamentul de cautare. De fapt google a inceput sa ia acesti factori in considerare incepand cu anul 2011 cand a lansat Panda. Cam de atunci am inceput si noi sa facem experimente in ceea ce priveste social media. Ce putem spune cu siguranta ca social media a inceput sa conteze procentual din ce in ce mai mult in optimizare seo si promovarea unui website.

Orice motor de cautare are ca scop principal oferirea de raspunsuri de inalta calitate a oricarei cereri formulate de utilizatori. Noi, de exemplu am dezvoltat si dezvoltam in continuare strategii eficiente de optimizare seo in asa fel incat sa-l aducem in top 10 in cautari relevante. Foarte multi folosesc trucuri incorecte sau fac spam pentru a ajunge in fata. Google a dezvoltat un curs de "naturalete" iar practic social media este la capatul acesteia. Poate ca dezvoltarea social media este zona cea mai promitatoare pentru optimizare seo. Noi consideram ca motoarele de cautare iau in calcul social media pentru a determina calitatea website-urilor, utilitatea si relevanta lor. Utilizatorii doresc intotdeauna sa faca o partajare a linkurilor cu resurse de calitate, servicii si materiale relevante si utile. Utilizatorii isi pot exprima aprecierea, pot publica comentarii, link-uri, pot face discutii cu privire la un site de companie sau un produs. Google spune oficial ca social media nu afecteaza topul cautarilor. Acesti factori de rang pentru sicial media sunt dupa parerea noastra ascunsi de catre motoarele de cautare. Mai mult decat acest lucru, specialistii google neaga importanta factorilor sociali si spun ca sunt prea dinamici pentru a fi luati in calcul. Rezultatele cautarilor ne dovedesc practic contrarul. Din punctul nostru de vedere reteaua sociala Google+ este cea mai importanta, de fapt nu ne mira acest lucru. Daca doriti ca site-ul dvs. sa castige pozitii in SERP colectati cat mai multe plusuri si sa aveti o activitate buna pe google+.

Intelegerea factorilor social media este importanta nu numai pentru cresterea in top cautari, dar si directionarea seo cu interesele si nevoile potentialilor clienti. Analizeaza social media: ce materiale ignora utilizatorii, ce publicatii au cele mai multe raspunsuri, catalogul de produse este bine prezentat, etc. In concluzie toate aceste date va vor ajuta in optimizarea corecta a website-ului dvs. si mentinerea lui in top.