Optimizare seo pentru incepatori

Optimizare seo pentru incepatori

Optimizare seo pentru incepatori    SEO prin diverse tehnici comune sau mai putin comune, ajuta website-urile sa urce in top. Va prezentam mai jos cateva practici comune pentru optimizare seo:
1. Optimizarea on-page a website-ului.
Google prin crawlere acceseaza website-urile si gaseste informatii despre ele. Webmasterii sau expertii seo fac sa fie cat mai accesibila informatia pentru google si cat mai nisata. Ce puteti face dvs. este sa asigurati un sitemap pentru google usor de accesat si indexat.
2. Cuvintele cheie pentru optimizare seo.
In procesul de optimizare seo cuvintele cheie sunt esentiale.
3. Construirea de linkuri.
Construirea de linkuri este un proces complex si important in obtinerea unei pozitionari importante in google. Toate linkurile care vin spre site-ul dvs. trebuie sa fie de calitate, iar procesul de obtinere a lor trebuie sa fie natural.
4. Crearea de continut.
Acum suntem in epoca continutului viral. Daca website-ul dvs. nu are continut interesant pentru public, atunci cu siguranta nu va urca in top.

Titlu unei pagini web.

Pentru fiecare pagina a unui website sa afiseaza un titlu, daca acest titlu este relevant pentru interogarea de cautare atunci acesta va fi afisat. Titlu spune utilizatorului despre ce pagina este vorba. Metatag-ul nu trebuie neglijat. Folositi pentru pagina un titlu scurt maxim 5-6 cuvinte cele mai relevante pentru pagina respectiva.

Metatag-ul Description

Meta Description este un fragment mic de text care ofera cititorului o scurta informatie despre ce se afla in pagina respectiva. O descriere clara este esentiala deoarece aceasta se afiseaza in SERP (rezultatele motorului de cautare pentru pagina). Meta descrierea nu este afisata in pagina dvs., dar este importanta pentru cresterea traficului.

Tagul H1

Tagul H1 este un titlu de pagina. Tagul H1 trebuie sa difere de titlu paginii, deoarece este vizibil in pagina dar nu si in SERP. Titlu paginii si tagul H1 trebuie sa se coreleze si trebuie sa reflecte cat mai corect continutul paginii respective.

Pagini de interconectare

Interconectivitatea intre pagini este importanta pentru google, dar si pentru cititor, cu cat informatiile sunt mai vizibile si usor accesibile cititorului, cu atat este mai bine pentru dvs. Daca aveti si linkuri care vin catre pagina respectiva cu atat si google ii va da importanta cuvenita.

Textul ancora

Folositi ancore diversificate pentru linkurile dvs., cu cat sunt mai relevante pentru pagina respectiva cu atat mai bine. Nu folositi in mod agresiv cuvinte cheie in textele ancora. In acest articol v-am prezentat cateva elemente comune importante de folosit in optimizarea website-ului dvs. Vom reveni in continuare cu mai multe detalii.