Lansare Google Penguin 3.0

Lansare Google Penguin 3.0

Google Penguin 3.0    Pe 17 octombrie 2014, vineri seara, tarziu, in noapte, Google a introdus noua forma actualizata a algoritmului Penguin - versiunea 3.0. Impactul asupra interogarilor a fost de aproximativ 1%, iar algoritmul va mai rula, cu siguranta, si in urmatoarele cateva saptamani.
   Noua versiune de Penguin 3.0 se pare ca este un "refresh" si observam ca pune accent pe profilul backlinkurilor website-urilor. Daca backlink-urile provin de la website-uri de slaba calitate, retrogradarea nu va intarzia sa apara.

   Sa facem un sumar al rezultatelor:
     - aceasta este o actualizare la nivel mondial, cu impact pentru toate versiunile Google.
     - la nivel global nu este inca complet, acesta va mai rula pentru urmatoarele cateva saptamani
     - impactul este la aproximativ 1% din interogari, poate mai mult sau mai putin pentru unele limbi.
     - Google a confirmat lansarea lui vineri seara, pe 17 octombrie, si se pare ca este un "refresh".
     - Versiunea aceasta a retrogradat site-uri cu profil de backlinkuri slabe si a venit in ajutorul site-urilor retrogradate anterior. Este vorba de acele website-uri care s-au curatat de backlinkuri de calitate indoielnica.

   Google Penguin se lanseaza intotdeauna la nivel global si nu tine cont de regiune sau limba, asa cum se petrec lucrurile in cazul algoritmului Panda. Google Penguin tine cont, in cea mai mare parte, de linkurile care vin catre un website, pe cand algoritmul Panda sa uita mai mult la continut si limba.

   Acest Google Penguin 3.0 refresh este asteptat de mult timp, atat de noi, cat si de clientii nostri, toate website-urile din portofoliul nostru castigand pozitii in Google. Toti clientii preluati de noi, cu website-uri penalizate de Google, care aveau linkuri "murdare", curatate de noi intre timp, au fost scoase din penalizari de Google Penguin 3.0.

   Iata istoricul actualizarilor Google Penguin:
     - Pinguin 1.0 la 24 aprilie 2012 (cu impact ~ 3.1% din interogari)
     - Pinguin 1.1 la 26 mai 2012 (un impact mai putin de 0.1%)
     - Pinguin 1.2 la 05 octombrie 2012 (cu impact ~ 0.3% din interogari)
     - Pinguin 2.0 pe 22 mai 2013 (cu impact 2.3% din interogari)
     - Pinguin 2.1 pe 04 octombrie 2013 (cu impact in jur de 1% din interogari)
     - Pinguin 3.0 la 17 octombrie 2014 (cu impact in jur de 1% din interogari)

   Ramane sa vedem ce ne mai rezerva viitorul din acest punct de vedere. Va vom impartasi si voua, cu siguranta, din observatiilor noastre.